Novembermöte med årsmöte och hösttävling

Årsmöte, hösttävling och klubbmästare

Som vanligt var vi runt trettio personer på månadsmötet, som också var årsmöte. Innan årsmötet startade välkomnade ordförande Christer alla, speciellt nya medlemmar. Vi är nu 99 medlemmar i klubben, en ökning med elva sen förra året. Det är roligt att vi blir fler, men vi vill gärna att också fler unga ska hitta till klubben.

Tina berättade om läget inför vårt RIFO-arrangemang i maj 2018. Lokalerna är klara för utställningar och bankett och just nu är behovet störst av att någon tar på sig uppgiften att hålla ihop sponsorarbetet. Sponsorer bidrar hittills med 15 000 kronor, men det skulle behövas minst 10 000 kronor ytterligare för att säkra arrangemanget.

Henrik rapporterade från klubbens utställningar att Elin, Patrik och Britt nu ställer ut bilder tillsammans i Kulturmagasinet. Det är en bra lösning att samsas, för dem som inte har bilder att fylla alla våra ytor där.

Litet om årsmötet

Om årsmötet kan du läsa mer i årsmötesprotokollet, men det var ett smidigt möte där Christer var ordförande, Tina var sekreterare och Elin valdes till justerare och rösträknare. Verk­sam­hets­berättelsen godkändes efter komplettering med uppgifter om de fotografer som kommit med i RSF:s årsbok, balansräkningen visade att klubben har en stabil ekonomi och årsavgiften förblev oförändrad. Valberedningen hade haft svårt att hitta de två nya ordinarie styrelse­ledamöter som behövdes, men det löste sig genom att Ann-Marie och Elin ställde upp. Elin, som fanns på plats, fick applåder. Det var Henrik och Johnny som avgick, men de fick istället ta på sig jobbet som valberedning till nästa år efter Göran och Urban.

Gunnar Sandin, Björn Wiklund och Jan Lundstedt. Foto: Ellinor Kempe

Johnny Lindgren, sedemera utsedd till klubbmästare. Foto: Ellinor Kempe

Fikafix. Foto: Ellinor Kempe

Petra Berggren Photography

Efter avslutat årsmöte var det gratis fika och möjlighet att titta på alla fina påsiktsbilder som deltagit i hösttävlingen. Sen var det dags för själva redovisningen av tävlingsresultatet. Domaren Petra Berggren fanns på plats och kommenterade bilderna. Hon sa att hon alltid uppskattar bilder som får henne att undra över något. Detta märktes senare i hennes kommentarer. Petra är frilansfotograf, med sundsvallsbaserade företaget Petra Berggren Photography, sedan sju år tillbaka. Efter sin redovisning visade Petra bilder från hemsidan petraberggren.com.

Digitala klassen

Före Petras redovisning påminde Christer om tävlingsreglerna som säger att ”inlämnade bilder får ej ha deltagit i tidigare vår- eller hösttävlingar eller varit uttagna i tidigare DIFO eller RIFO-utställningar”. Eftersom det hade visat sig att en vinnarbild inte hade beaktat reglerna blev den diskvalificerad, så i den digitala klassen redovisades endast de nio bäst placerade bilderna:

 1. Veronikas grafiska bild som Petra ville känna på för att utforska
  8. Johnnys skrikande kvinna
  7. Tonys tjäderhöna
  6. Annicas sommarpromenad i skogen
  5. Tonys fiskgjuse (?)
  4. Jannes ”fotografen har sett nåt”
  3. Ann-Maries båt på Klingerfjärden
  2. Annicas ”vardagsbild” av tältare
  1. Ankis musikant med gitarr på nacken

Färg påsikt

I denna klass var bildernas placering så här:

 1. Annicas sidensvansar
  9. Urbans tunnelbild med musikant
  8. Christers flicka med sjal i solnedgång
  7. Johnnys hängande insekt mot solskiva
  6. Ellinors publik i strålkastarbelysning
  5. Johnnys bild av Emma
  4. Veronikas kossor i närbild
  3. Patriks misär i ödehus
  2. Elins blåklockor på fint papper
  1. Elins ensamma blåklocka på fint papper

Petra kommenterade särskilt utskriftens kvalitet och pappersvalet på Elins bilder. Hon fick, tack vare Ingrid och hennes mobil, möjlighet att framföra utskriftskomplimangerna direkt till den skyldiga, Ann-Marie.

Monokrom påsikt

Så här var Petras placering av bilderna:

 1. Johnnys dotter med blött hår och rinnande smink
  9. Christers resväska från Auschwitz
  8. Elins norrlandsväg med vindsnurra
  7. Urbans interiör från en tunnelbanestation
  6. Elins solljus som bryter igenom dramatiska moln över en havreåker
  5. Annicas ”familjeporträtt” av en fiskande familj med fina linjer
  4. Ellinors bild av ”Bricken”
  3. Patriks norrländska brospann
  2. Lennarts norska fjord med fiskare från Loen
  1. Annicas bro med buss från Atlantkustvägen i Norge

Digitala klassens framträdande personer. Domaren Petra Berggren, Patrik Nilsson, Lennart Westerlund, Annica Westerlund. Foto: Ellinor Kempe

Klubbmästare

När så hösttävlingen var avklarad kunde årets klubbmästare koras. Detta sker utifrån resultatet vid såväl vår- som hösttävling, närmare beskrivning av hur uträkningen går till finns här på hemsidan. Klubbmästare 2017 blev Johnny Lindgren som fick en stilig guldplakett. Grattis Johnny!

Klubbmästaren Johnny Lindgren och ordförande Christer Hägglund. Foto: Ellinor Kempe

Blommor till avslutning

Vi avslutade kvällen med att Henrik och Johnny avtackades med blombuketter för sin tid i styrelsen. Så såg vi på Petra Berggrens hemsidesbilder och tackade även henne med en blombukett för arbetet med att bedöma alla hösttävlingsbilder.

Vid pennan
Christina

 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *