Publiceringar i ST

Hej, på denna sida visar vi bilder som publicerats i Sundsvalls tidning genom det samarbete som klubben har med tidningen. Alla medlemmar får skicka in bilder med titel och en kort beskrivning om bilden. Det fylls på med bilder allt eftersom.

01_Lennart_W_st

Det är himlen som brinner
Den gamla och numera ganska skabbiga skolan blir bara vackrare och vackrare med åren. På hemväg från den vanliga turen ut till Åstön bjöd himlen på ett sagolikt ljusfenomen som fick skolans fönster i att brinna.
Fotograf: Lennart Westerlund

02_johnny_lindgren_st

Väntar och väntar
Var med familjen på travtävlingen Open Trot. Eftersom  jag inte är så intresserad av trav så hade jag med mig kameran. Man kan fånga många olika uttryck och känslor vid en travbana. Både människors och djurs.
Fotograf: Johnny Lindgren

03_tomas_h_st

Inför landning
Att fotografera fåglar som flyger är en utmaning men väldigt roligt. Jag gillar rena och avskalade bilder med fokus på motivet.
Fotograf: Tomas Hellström

04_annica_w_st

Det luktar kamera
Det var -24 grader natten före. Min man Lennart och jag gick upp på morgonen för att hinna åka till Västanåfallet innan solen hittade ned i dalen. De stora nordsvenska hästarna gick i hagen och var täckta av frost. Kylan gjorde att det ångade av dem. Då Lennart försökte sig på att fotografera nära passade jag på att ta en bild på avstånd.
Fotograf: Annica Westerlund

St_05_2012_11_Hans_Gälldin

Hungrig hermelin
Våren 2012 var ovanligt fattig på smågnagare. Kanske var det därför denna hermelin gång på gång försåg sig av de köttben jag lagt ut för att locka kråkor till mitt fotogömsle.
Fotograf: Hans Gälldin

Bänk i solnedgång vid Klingerfjärden utmed strandpromenaden Söråker

Rofyllt i solnedgången
Den här bilden tog jag på en av mina många promenader med hundarna utmed Klingerfjärden på den fantastiska strandpromenaden i Söråker. Att gå på strandpromenaden är rofyllt i sig och att se hur årstiderna skiftar utmed Klingerjärden är lika rogivande och vackert att få uppleva.
Fotograf: Ann-Marie Stålgren

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bäcken vid Gurkfjället
En bäck behöver inte vara stor för att visa sin skönhet. Efter en blöt sommar, och några dagar med regn, så blir dom minsta bäckar värda att förevigas. Denna bäck var en av dom mindre, men flödade fint ner för fjällkanten.
Fotograf: Stig Sundström

08_urban_rundblom_st

Högbonden vid midnatt
Inte så mycket att säga om motivet, fick reka på dagen vart jag skulle fotografera och hitta en bra vinkel, letade mig sen fram med ficklampa runt 23 tiden, bilden tog jag närmare kl. 12 på natten med stativ och 30 sekunder därav ”dimman” i vattnet.
Fotograf: Urban Rundblom

09_AnnBritt_Solberg_st

Båt vid Grenforsen
Travar trötta hemåt efter en härlig utflyktsdag vid Grenforsen. Men, ska ”bara” ta mig en titt i en skogsglänta. Kunde inte motstå kvällsdimmorna på älven, bara att packa upp fotoutrustningen igen!
Fotograf: Ann-Britt Solberg

10_Anette_Lissen_Sjödin_st

Namaste
Var på en fantastisk tjeresa till Nepal, nu i höst. På treekingen så kom den här glada charmiga flickan fram till oss och gjorde den vackraste hälsningen jag vet : Namaste.
Fotograf: Anette Lissen Sjödin

11_Christer_Hägglund_st

Katt med klös
Motivet på bilden är den sibiriska katten Uteha, som bor med sina kattkompisar i Sessans Sibiriska katter. På bilden är Uteha jätteglad och leker med en leksak som matte Marie håller i, även om det ser ut som hon är arg och visar både klor och tänder.
Fotograf: Christer Hägglund

12_Björn_Lundberg_st

Kedja
En personlig favoritbild från en serie bilder som speglar Petra Åslund’s träning på gymmet.
Fotograf: Björn Lundberg

13_Patrik_Nilsson_st

Nyårsafton
Att fotografera fyrverkerier är inte helt lätt så jag tog ett antal exponeringar. Här skulle jag egentligen fånga vyn över husen och vattnet efter att det stora fyrverkeriet var över, men några små raketer kom ändå med och det här blev kvällens bästa bild.
Fotograf: Patrik Nilsson

14_Göte_Bengtsson_st

Av och på

Bilden togs i Köpenhamn vid en nordisk fotostämma för järnvägsanställda. Vid fotostämman gjordes en fotoutflykt där vi tog en hel del järnvägsbilder. Det visar en vardagssituation för lokaltrafikanter, och förortsstationen är Flintholm. Sedan hade jag turen att för denna bild få guldplakett i de europeiska mästerskapet för järnvägsanställde 2012.

Fotograf: Göte Bengtsson

15_henrik_muskos_st

Runt runt
Den här tog jag en gråtråkig dag på Selångermarknad. Brukar kunna ta i alla fall en runda för att som vanligt konstatera att jag inte hittar något jag är intresserad av att köpa, men kameran kan ju få vara med. Hittade virvelvinden i god fart men med en lugnare publik och lyckades få de separerade.
Fotograf: Henrik Muskos

16_björn_wiklund_st

Vad har katten ätit?
Norrbyskär, här startade VD:n Frans Kempe år 1895 ett ångdrivet sågverk. Samtidigt anlade han något av ett för den tiden genomtänkt mönstersamhälle för arbetarna. Sågverksanläggningen lades ned 1952, och idag är huvudöarna, med väl bevarade byggnader, ett av Umeås främsta turistmål.
Fotograf: Björn Wiklund

17_johnny_lindgren_st

En vän

Jag hade en vän på besök. När vi satt vid en uteservering och drack en öl över ett backgammonparti tog jag några porträttbilder. Har jobbat med bilden i photoshop.

Fotograf: Johnny Lindgren

18_Anette_Lissen_Sjödin_st

Soluppgång över bergen i Annapurna, Nepal
Dimhöljda berg och dagen vaknade långsamt. Man såg långt bort i oändligheten och det var magiskt vacker. Ögonblick som jag aldrig glömmer.
Fotograf: Anette Lissen Sjödin

19_Annbritt_Solberg_st

Natt över Sundsvall
Under dimman skymtar man alla Sundsvalls vackra nattljus …
Fotograf: Ann-Britt Solberg

20_urban_rundblom_st

Innerdalen

Har varit på en hel del naturfotoresor med naturfotograferna i svenska fjällen men vände blicken mot Norge pga att det är vackrare där. Dessutom var Pär Lundqvist kursledare, en nestor inom svensk fotografi. Han höll sin sista kurs i år i Innerdalen, en av europas naturskönaste platser.

Fotograf: Urban Rundblom

Ett svar på ”Publiceringar i ST

  1. Trevligt initiativ att börja lägga in bilderna från STs veckopublicering, bilder som eljest skulle försvinna och glömmas bort efter källsorteringen av alla tidningar.
    Det är bara c:a 30 bilder kvar att lägga in.
    Hejapå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *