Utställning på Biblioteket

 

Nu har Stig Sundström skapat en ny utställning från USA och dess dramatiska landskap. Utställningen finns att skåda under december månad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Nevada Falls
Bli med på en av nationalparken Yosemite Valley´s mer populära vandringar, upp till toppen av Nevada Falls. En drygt 9 kilometer lång vandring (tur/retur), 600 meter höjdskillnad, upp till toppen av det 181 meter höga vattenfallet som glider så elegant i en bågform nerför kanten.
Stigen går från ”Happy Isles” nede i Yosemite Valley, och går via Vernal Falls och ”Mist Trail” upp till Nevada Falls. Hemvägen går via ”John Muir Trail” på höger sida om vattenfallet, och vi får då en fin vy över hela fallet.
”Mist Trail” har fått sitt namn från vattenångan från ”Vernal Falls”, som gör stigen både blöt och lite slirig och gå på. Delar av stigen är asfalterad, andra delar är stenlagda trapper. Stigen går delvis i branta, blöta trapper.
Hela vägen upp finns varningsskyltar mot att bada i älven, ”Merced River”, på grund av alla undervattenströmmar. Sen större delen av Yosemite Valley är av granit (se bara på granitblocket ”Half Dome”, Yosemite´s ståtliga granit-icon), vilket också gör att alla underlag i älven är renslipade och inga större stenblock finns. Att bada i älven medför livsfara.
3 Dagar innan vår tur var det en 19 årig kille som ”for över” kanten på Nevada Falls.
Passa på nu i december att ta turen upp och njut av utsikten och det mäktiga, forsande vattnet.
Men du, lyft inte på några stenar, der kan finnas Scorpioner under dom.”
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *