Månadsmöte september

Säsongens första månadsmöte! En få fördelar med att hösten kommer är att fotoklubbens ordinarie verksamhet drar igång igen. Ordförande Håkan hälsade alla närvarande välkomna och drog kortfattat kvällens program. Månadens bild, kritikerbild, kvällens huvudpunkt kollektionstävlingen, samt avslutning med att se uttagna bilder i en klass från Malmö International.

Johnny kollade om vi hade några nya medlemmar med på mötet, vilket vi glädjande nog hade även denna gång. Vi fortsätter att växa och det är ju självklart väldigt roligt. Christer informerade om ett tillfälle vi fått att få en föreläsning och bildvisning av fotografen Magnus Fredriksson. Detta kommer att ske den 9/9 kl 19.00 i vår vanliga lokal. Mer info i ett separat inlägg. Intresse för att vara jury i en klubbtävling åt en annan klubb efterfrågades. Två ja och ett kanske på mötet. Är du intresserad av se fina bilder och låta ditt eget tycke och smak avgöra? Hör av dig till Henrik Muskos! Det kollades även av intresse för en höstutflykt. Intresse fanns, men det nåddes ingen enighet om var den skall gå. Styrelsen får återkomma i den frågan.

Sundsvalls fotoklubbs kollektionstävling

Diskussioner kring kollektionstävlingen
Foto: Henrik Muskos

Kollektionstävling

Foto: Henrik Muskos

 

Vinnaren Hans Gälldin

Vinnaren Hans Gälldin
Foto: Henrik Muskos

I kollektionstävlingen tävlar man med påsiktsbilder i en kollektion. Dvs bilderna ska hänga ihop på ett sätt som uppfattas av betraktaren. Under fikat går medlemmarna runt och tittar på kollektionerna och röstar på sina fem favoriter, Håkan räknar samman rösterna och vi korar en vinnare. Totalt deltog nio kollektioner med 3-4 bilder vardera. Vinnare detta år blev Hans Gälldin med en mycket fin kollektion bilder på hackspett.
”Bilderna är tagna hemma hos mig, i ett skjul som jag byggt om till gömsle” berättar Hans.
Grattis! Pris från klubben är ett presentkort på deltagande i hela DIFO eller en klass i RIFO. Dessutom skänkte en medlem ett pris i form av en förpackning fotopapper.

 

På våra månadsmöten serveras alltid fika för en tia, så även denna gång. Har du idéer om hur vi kan utveckla fikat på våra månadsmöten? Kom med förslag. Vi har en viss budgetram att hålla oss inom, men visst utrymme för förändring finns. Våra Fika för tia är förutom medlemsavgifterna klubbens sätt att få in kontanta medel.

En nyhet var också Köp-och-sälj, en återkommande punkt på våra möten. Ett bord kommer att vara reserverat för den som vill ta med sig prylar som man inte längre behöver för att sälja till andra medlemmar.

Köp & sälj

Köp & sälj på mötet
Foto: Henrik Muskos

Efter redovisningen av kollektionstävlingen så var det så dags att se inspirerande bilder från Malmö International Exhibition Of Photographic Art. Många fantastiskt fina bilder att se som ger idéer till egna arbeten.

Därefter var det hög tid att bege sig hemåt i höstkvällen.

Hoppas att vi ses måndagen den 9:e!

Styrelsen, genom Christer Hägglund

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *