Månadsmöte oktober 2015

Dags för månadsmöte igen, den här gången med inlämning till klubbens interna hösttävling. Hösttävlingen avgörs i tre klasser, klass A monokrom påsiktsbild, klass C färg påsiktsbild och klass D digitalbild. Många bilder kom in till tävlingen i vanlig ordning och dessa samlades ihop för att med ordförande Håkans försorg transporteras till domaren.

Förutom inlämning var det dags för ett nytt inslag denna gång, ”Hur gjorde jag min bild?”. Medlemmar i klubben har flera gånger deltagit framgångsrikt i tävlingar som Riksfotoutställningen, Rifo, och distriktets fototävling Difo. Under den här programpunkten visar en medlem upp en bild som placerat sig bra i en tävling och berättar om hur bilden kom till och hur den redigerats. Först ut var Johnny Lindgren, som berättade om en bild som placerade sig i Rifo för ett par år sedan. Ett riktigt fint porträtt på en flicka. En mycket intressant programpunkt som kommer att återkomma framöver. Missa inte den!

Därefter var det dags för fika och bilder från vår höstutflykt till Merlo slott. Denna fantastiska byggnad som man kan besöka många gånger och hitta nya saker att se. Ett stort tack återigen till Monica Jonsson på Merlo som ställde upp och visade oss huset. Ett tjugotal bilder visades, där Ingrids bilder stack ut lite som visade fotografer i arbete snarare än motiv från utflyktsmålet. Roligt att se!

En annan sak som var rolig att se var Björn Wiklunds bilder från ett möte med fotoklubben någon gång på 1980-talet. Roligt att se vissa kända ansikten och andra okända och hur kläder och frisyrer förändrats under årens lopp.

Som avslutning tittade vi på ett antal kritikerbilder, där medlemmarna lämnar in bilder för att få kritik på vad som går att göra bättre. En god diskussion kring flera av bilderna där åsikterna ibland gick isär om vad och hur bilden kunde förbättras.

/Christer Hägglund

Visning av placerade bilder i Rifo 2015. Till vänster två av klubbens meriterade fotografer Björn Wiklund och Ivan Sköld.

Visning av placerade bilder i Rifo 2015. Till vänster två av klubbens meriterade fotografer Björn Wiklund och Ivan Sköld. Foto: Henrik Muskos

Diskussion kring bilder

Diskussion kring bilder. Foto: Henrik Muskos

Fika, här tre av klubbens mest meriterade fotografer, fr v Annica Westerlund, Lennart Westerlund och Urban Rundblom

Fika, här tre av klubbens mest meriterade fotografer, fr v Annica Westerlund, Lennart Westerlund och Urban Rundblom. Foto: Henrik Muskos

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *