Månadsmöte oktober

Dagens månadsmöte startade 30 minuter tidigare för de som deltar i arbetet med RIFO 2018, fokus för dagen var sponsring. Mer information kommer att läggas ut i den gemensamma Facebookgruppen för RIFO arbetet.

Det smög sig in fler och fler i lokalerna och vid sju när månadsmötet startade var vi 27 stycken. Vi hälsade två nya ansikten välkomna och Christer inledde mötet. Då styrelsen inte har hunnit med att återuppliva förra årets succé med minifotomaran så presenterade Tina höstbingon, allt för att vi ska få nya utmaningar och öka vår kreativitet bakom kameran. Det är ingen tävling i sig men på decembermötet kommer utvalda bilder att presenteras och priser delas ut till kreativa, utmärkande roliga eller annorlunda bilder. På klubbens Facebook-sida finns höstbingon att ladda ner.

Sen var det dags för tekniksnack och utmaningen i att fotografera i motljus. Christer visade en presentation och lärde oss hur man kan tänka kring upplättningsblixt både i automatiskt och manuellt läge. Intressant och uppskattat!

Innan det var dags för fika fick vi se ett tiotal månadsbilder med bland annat höstlandskap, bröllop och snabba bilar. Under fikat var det som vanligt ett härligt mingel och fotodiskussioner högt som lågt och bilderna till hösttävlingen lämnades in.

Sen delades vi upp i fem mindre grupper och fick ett antal utskrivna bilder att kritisera. Nyttigt och lärorikt att titta och analysera ordentligt, många upplevde det som svårt då bilderna höll så hög kvalité. Christer avslutade med att berätta att han medvetet valt bilder i toppklass, bildkritik behöver inte enbart vara saker som ska förbättras, det kan också vara vad fotografen lyckats med som gör att man tycker om eller fastnar för en bild. Tänkvärt

Vid pennan
Tina

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *