Månadsmöte november med årsmöte och hösttävling

Novembers månadsmöte i Sundsvalls fotoklubb är ett möte med få punkter på agendan. Det är nämligen även årsmöte och förutom sedvanliga beslut så upptas tiden av redovisning av hösttävlingen.

Årsmötet förflöt utan några som helst problem med sittande ordförande Håkan som årsmötesordförande. Enligt valberedningens förslag så omvaldes Håkan Sislegård till klubbens ordförande för en tid på ett år. Som styrelseledamöter omvaldes Tomas Hellström och Johnny Lindgren för en tid av två år, och som styrelsesuppleanter omvaldes Anette Lissen Sjödin och Christer Hägglund för en tid av ett år. Då vår nuvarande revisor meddelat att han inte ställde upp för omval föreslog valberedningen Patrik Jonasson till revisor, och han valdes av mötet. Till posten revisorssuppleant hade valberedningen inget förslag, men Jan Lundstedt anmälde sig som frivillig och valdes av mötet. Det innebär att kommande år är styrelsens sammansättning oförändrad, dvs:

Håkan sislegård (ordf)
Ulf Winhagen (kassör)
Johnny Lindgren (sekr)
Tomas Hellström
Henrik Muskos
Anette Lissen Sjödin (suppl)
Christer Hägglund (suppl)

Till årets hösttävling hade vi i vanlig ordning utsett en domare. Denna gång hette han Terje Lindblom och arbetar på Mittuniversitetet. Terje har en gedigen bakgrund som fotograf, som började som studiofotograf hemma i Skellefteå, som skolfotograf och bildjournalist och har som sådan jobbat som fotograf på ett antal större och mindre tidningar runt om i landet. Han har även arbetat som bildredaktör på två av våra största dagstidningar. Under åren 1998-2001 drev Terje tillsammans med en kollega en nyhetsbyrå i Murmansk. Nu arbetar han på MIUN som adjunkt och forskar i ämnet ”Nyhetsbilden i förändring”.

Foto: Henrik Muskos

novembermotet_2 novembermotet_3 Foto: Henrik Muskos

Till hösttävlingen hade det lämnats in ett stort antal bilder, 31st påsikt i färg, 34st påsikt monokrom, och 55st i den digitala klassen. Totalt 120 bilder. I hösttävlingen får man poäng enligt ett poängsystem. Mer information om poängsystemet finns här: Tävlingsbestämmelser Vinnare i de olika klasserna blev:

Foto: Henrik Muskos

Håkan räknar poäng

Monokrom:
1. Henrik Muskos
2. Jan Lundstedt
3. Ivan Sköld

Färg:
1. Henrik Muskos
2. Urban Rundblom
3. Annica Westerlund

Digitalt:
1. Urban Rundblom
2. Björn Wiklund
3. Hans Gälldin

Klubbmästare blev Ivan Sköld. Stort grattis till alla placerade och främst till Ivan. Tack alla som deltagit med bilder.

Foto: Henrik Muskos

Klubbmästaren Ivan Sköld, med fjolårets klubbmästare Urban Rundblom i bakgrunden.

Under fikapausen undersökte vi bland annat ett intressant gömsle som klubbmedlemmen och naturfotografen Tony Rundström hade med sig till mötet. Mycket spännande och underhållande för publiken.

Foto: Henrik Muskos

Resning av gömsle

Foto: Henrik Muskos

Efter fikat fick Terje Lindblom chansen att visa en del av sitt eget arbete. Det var en mycket intressant inblick i ca 20 år som bildjournalist med fina, tänkvärda och en del skrämmande bilder.

Ett stort tack till Terje som ställde upp som domare och gjorde det mycket bra.

novembermotet_12

Domaren Terje Lindblom

Väl mött på decembermötet den 2 december!

 Foto: Henrik Muskos

/Christer Hägglund

 

 

Share

Ett svar på ”Månadsmöte november med årsmöte och hösttävling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *