Månadsmöte december 2015

En halkig vinterdag i början av december var det dags för Sundsvalls fotoklubbs sista möte inför juluppehållet. Runt 30 medlemmar hade tagit sig till mötet för att visa upp bilder från workshopen i studioljus, bilder som visade glädje samt fika av det juliga fikat. Sekreterare Johnny hade med sig årsboken så de som hade beställt kunde hämta ut sitt exemplar. Medlemskorten var också klara så det var bara till att leta efter sitt namn bland alla korten.Christer som precis att tillträtt som ny ordförande öppnade mötet med att berätta vad som skulle hända. Dagen till ära har vi fått två nya medlemmar Viktoria och Tomas, tyvärr har åtta medlemmar slutat av olika anledningar. Klubben har dock runt ett 80 talet betalande medlemmar.

Det blev en kort berättelse kring vår workshop i studioljus där Per-Erik, Åsa och Erika hade hjälpt till vid de olika stationerna. Vi pratade också lite kring blixtar och att urvalet av modeller var att få en som var rutinerad, en som var relativt rutinerad och en som var helt grön på att bli fotograferad. Det uppkom också frågor kring att ha en uppföljning och vad det tillfället skulle kunna innehålla.

Innan fikat visade vi bilderna kring glädje och det var olika typer av motiv. Allt från barnbarn, hundar, hästar som sprang, studentfirande och bilder på det som gör mig som fotograf glad. När vi sett bilderna fick vi extra långt fika för att kunna dricka glögg, must eller kaffe samt äta lussebullar, pepparkakor och skumtomtar. Vi minglade runt tittade i årsboken och hade det allmänt bra.

När vi fikat klart var det dags för bilderna från workshopen. Det uppstod lite diskussioner kring ljus, hur vi placerade modellerna samt lite kring att beskära bilderna. Det hade också kommit en förfrågan från Ulf Hjelm om han kan komma och prata om optik till digitalkameror. Frågan kom lite sent på mötet så i dagsläget finns det inget beslut kring det.

Som avslutande punkt efterlyste Christer saker som tillhör klubben för att ta ställning till vad vi ska göra med det. Vi kan arkivera dokument men kommunen har inte plats för våra saker så det måste vi lösa. Har ni en ledig friggebod eller liknande så hör av er!

Kvällen avslutades med att vi önskade alla en God Jul!
Vid tangentbordet: Ellinor Kempe
Foto: Ellinor Kempe
Foto: Ellinor Kempe möte sjunde december-2776 möte sjunde december-2767 möte sjunde december-2760 möte sjunde december-2757 möte sjunde december-2755 möte sjunde december-2745 möte sjunde december-2742 möte sjunde december-2740 möte sjunde december-2735 möte sjunde december-2729 möte sjunde december-2721 möte sjunde december-2708
Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *