Månadsmöte april

Lite senare än vanligt var det dags att träffas för ett månadsmöte igen. Normalt sett har vi månadsmöte första måndagen i månaden men eftersom det var annandag påsk så sköts det denna gång fram en vecka. Ordförande Håkan välkomnade 36 medlemmar till mötet, därefter tog vi några inledande frågor, bland annat om mål för årets vårutflykt. Tidigare år har aprilmötet varit det sista före sommaruppehållet, men det beslutades att vi i år skulle ta ett möte även i maj. Det kändes fel att ta sommaruppehåll när snön fortfarande ligger meterdjup på sina ställen. Sekreterare Johnny, som har koll på alla medlemmar, hälsade två nya medlemmar välkomna och konstaterade att antalet medlemmar ökar och är nu bland det högsta vi haft på ganska många år. Mycket trevligt, men vi kan bli fler!

Foto/©: Henrik Muskos

En nyhet för detta möte var också att vi hade en medlem med oss via Skype, en medlem som inte kunnat vara med på mötena på ett tag pga sjukdom. Tyvärr hade vi lite problem med ljudet och vi ska utvärdera det här första försöket och se om det blir aktuellt med en fortsättning.

Därefter var det så dags för kvällens huvudnummer, nämligen redovisning av Vårtävlingen. Vårtävlingen är en intern klubbtävling för klubbens medlemmar där en extern domare dömer efter fritt val. Årets domare var Svanthe Harström, frilansfotograf och lärare i foto inom gymnasieskolan i Sundsvall och på Sundsvalls konstskola. Redovisningen går till så att man visar upp 10 bilder i varje klass, Monokrom påsikt, färg påsikt och digital (påsiktsbilder är pappersbilder). Domaren får även chans att utveckla sitt omdöme om respektive bild. Av dessa 10 bilder får de tre bäst placerade diplom. Svanthe var en otroligt inspirerande domare som levererade bra, sakliga och mycket roliga omdömen om bilderna.

Foto/©: Henrik Muskos

De totalt fem vinnarna med sina nio diplom, fr v: Ivan Sköld, Annica Westerlund, Johnny Lindgren, domare Svanthe Harström, Urband Rundblom och Lennart Westerlund
Foto/©: Henrik Muskos

Vinnarna i de olika klasserna var:

A, monokrom påsikt:
1. Johnny Lindgren
2. Ivan Sköld
3. Annica Westerlund

C, färg påsikt:
1. Urban Rundblom
2. Ivan Sköld
3. Annica Westerlund

D, digital:
1. Johnny Lindgren
2. Ivan Sköld
3. Lennart Westerlund

Foto/©: Johnny Lindgren

Vinnare i Digitala klassen blev Johnny Lindgren

Foto/©: Ivan Sköld

På andra plats i digitala klassen kom Ivan Sköld

Foto/©: Lennart Westerlund

…och på en tredje plats Lennart Westerlund

Ett stort grattis till alla vinnare och tack till alla som deltog i tävlingen.

Fikamingel och betraktande av tävlingsbilder.

Fika och betraktande av påsiktsbilder i Vårtävlingen.
Foto/©: Henrik Muskos

Efter redovisningen var det dags för sedvanligt fika för en tia med mingel och prat, där många diskussioner rörde alla fina tävlingsbilder som låg upplagda i lokalen. Som sista punkten på programmet var det så dags för domare Svanthe att få presentera sig själv och sitt eget fotograferande lite. Svanthe lever foto säger han själv, kameran är en ständig följeslagare och det vi fick se var ett antal bilder varav några under rubrikerna Jobb, Projekt, Barnbarn, Hästar och Barn. Själv fastnade jag för ett projekt som Svanthe jobbar med som kommer att bli en utställning i sommar i närområdet. Ett jättetack till dig Svanthe för att du ville vara domare i vår tävling och för din inspirerande bildvisning!

Efter detta var klockan sent, hög tid att dra sig hemåt. Tack alla ni som kom på mötet och glöm nu inte att vi har ett möte i maj också! Tid och dag meddelas senare.

Share

Ett svar på ”Månadsmöte april

  1. Grattis till de 5 vinnarna i tuff konkurans med de övriga medlemmarnas bilder.
    Och en eloge till den som hittade ”juryn” (Svante). Han var mycket intressant och underhållande att lyssna på. Kunskap och ”know how” presenterat på ett lättsamt sätt. Stort tack! från en lyssnare bland åskådarna.
    Bra också att de vinnande bilderna var avfotograferade och visades genom projektorn, tror även att den som annars skulle hållit upp bilderna, kände en viss tacksamhet 😉
    Hoppas också att skypen föll väl ut trots lite tekniskt krångel, får väl se det som inkörnings problem. Hoppas det gav något, trots lite teknisk fnurra för åskådarna i andra änden…
    /Christer K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *