Ett trivsamt decembermöte

Glöggdoften svävade lite lätt över lokalen detta sista möte i år.  Vi var fyrtio fotovänner som samlats i lokalen i Bosvedjan för att trivas tillsammans och titta på bilder.  Väldigt många nattbilder hade lämnats in, som var kvällens tema. Aldrig har jag väl sett så många gnistrande stjärnhimlar, den ena vackrare än den andra. Någon tagen utanför Kovland, medan andra tagits på en hemlig plats, som vi andra blev väldigt nyfikna på.

Och när vi fick se Sundsvalls bilder från olika håll på staden, så inser man att vi bor väldigt vackert här i Norr. Gnistrande bilder tagen från Norra och Södra berget, även fina bilder tagna  inne i stadskärnan.
Den ena efter den andra finbilden visades och vi satt där i mörkret och myste ända tills fikadax.

IMG_4594b

En lång kö bildades för att få, saffransbulle, pepparkaka, glögg och karameller. Sedan minglades det runt och för att hinna prata med varandra och umgås. Under mingelpausen kunde man också titta på Tony Rundströms fotoutrustning, där kan man tala om mycket kamera. Jag lyfte den och den väger mer cirka 6 kilo . Så har jag ju sett Tonys fantastiska naturbilder och hört om det tålamod man också behöver för att få så fina bilder.

IMG_4591b
På ett bord låg olika bilder vi kunde titta på, både till temat nattbilder, månadsbilder och kritikerbilder. Det som speciellt gladde denna kväll, var att Ann-Marie Stålgren hade lämnat in en fin bild, den första på två år. Ann-Marie är en av våra medlemmar och hon har inte kunnat närvara på två år pga av svår ryggskada. Det kändes på något vis att nu var hon här. Dessutom har våra duktiga killar i styrelsen fixat så att Ann-Marie kan följa med via Skype. En eloge till dom!

Efter pausen så presenterade Tomas Hellström en proffsig och informativ presentation om RAW photo. Nu förstår jag mycket mer om hur mycket mer bildinformation man har i RAW och hur man kan bildbehandla sina bilder. Noterade också att väldigt många medlemmar redan använder sig av RAW, så det här var inget nytt för dom. Men för oss andra väckte det, nya tankar.
Sedan fortsatte kvällen med att det visades, fina och intressanta månadsbilder och kritikerbilder.
Kvällens stora skratt, fick vi när Johnny Lindgrens julbild visades. Två truliga barn, med nersjunkna axlar och med texten: GOD JUL.  Vad mycket kroppsspråk kan förmedla och förstärkt av text.
Därmed önskar vi i styrelsen er alla en lugn och harmonisk god jul och tack för i år!

Snart är 2014 här och det blir säkert ett fantastiskt fotoår, eller hur?

Vid pennan//
Anette Sjödin

Share

Ett svar på ”Ett trivsamt decembermöte

  1. Åååååå vilket privilegium att få ”vara med” på mötena via Skype. Eloge till klubben för det. Jag är så tacksam och visst var det extra kul denna gång att hänga med då jag fått med en påsiktsbild via Stig.
    Härlig läsning, Anette, och bilder som kittlar så alla får se hur gemytligt det är på mötena.

    Ha en härlig fotoafton och kram till er alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *