Årets första möte

Kylan slog till och jag tror det var – 14 i Sundsvall. brr, men ändå så är det vintervackert. Vi var ett gäng medlemmar som trotsade kylan och for till månadsmötet  för att se och diskutera bilder.

Det var också kul att några nya fotointresserade besökare också trotsat kylan för att vara med. Ni är varmt välkomna!

Varje gång på våra månadsmöten, så visas månadsbilder och kritikerbilder. Tycker att det har utvecklas och nu får vi mer och mer höra olika berättelser om hur en bild skapas. Den här gången tänker jag framför allt på Urban Rundholms historia om hur han ville fota en stjärnhimmel och vid första försöket, då det var för halt för att ta sig till fotoplatsen. Men skam den som ger sig och har man bestämt sig för att ”få” bilden, då åker man tillbaks  vid senare tillfälle. Tipsen om hur han riktat ficklampan för att fota en trädstam så den fick silverlyster och den vackra stjärnhimlen där bakom, uppskattades av oss som var på mötet. Så vackert och intressant.

Även Johnny Lindgrens berättelse om hans vinnande Munin bild, som jag vet  många har varit så nyfiken på, hur denna fantstiska bild har skapats. Johnny berättar att han varit på en vårmarknad och av en slump fotat en utklädd Mumintroll som håller en flicka i hand. Så småningom så skapar Johnny en bild i olika lager med en som han säger  en ”gammal skräpbild” som grund + en fri texture från nätet. En sådan konstnärlig bild, med fint budskap

En bild är en bild, men med en historia, når den en djupare dimension. Det är därför som det är roligt och intressant att komma på våra fotomöten tycker jag .

Minglet i mitten av fotomötet, med kaffe, kaka ( Fika för bara 10:-, jo det är sant) är också ett tillfälle att lära känna varandra lite mer, för fototips och vardagssnack.

Mötet fortsatte med bilder från fjolårets Rifo. Mycket givande med intressanta bedömningar och spektrummet av alla fotostilar, som visade sig vara vinnande.

Välförtjänta applåder fick vår nya hedersmedlem Ivan Sköld  också, när han kallades fram för att få diplom av vår ordförande Håkan Sislegård.

 

Vid pennan, Anette Sjödin

Share

Ett svar på ”Årets första möte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *