Andra styrelsemötet i höst

 

Runt det gamla fina bordet på Håkans jobb så samlades nästan hela gänget ur styrelsen ikväll, det vara bara Thomas som inte kunde komma, tyvärr.

Efter den obligatoriska rundan med genomgång av föregående protokoll så kommer vi till dom intressanta frågorna.

Vi pratade om det extrainsatta mötet med Magnus Fredriksson och att det kommit så mycket positiv feedback, på olika sätt från gäster som var där. I vår fotoklubbs facebooksgrupp, har redan nu Hans Gälldin visat en fin fågelbild, som han har hämtat inspiration och använt konstruktiva tips från föredraget. Är du inte med i fb gruppen, så går det att ordna om du är medlem!

Johnny berättade att vi har bilder till Sundsvalls Tidning till oktober. Det är alldeles för LITE INTRESSE från oss klubbmedlemmar. Några få har skickat in många bilder (tack till er), men vi behöver spridning från fler medlemmar. Inte vill vi missa denna CHANS att synas i tidningen? Fundera inte mer, utan skicka snarast en fin bild till Johnny! Annars får vi snart tacka Sundsvalls Tidning för den tid som varit.

Ett ämne som vi har tagit upp förut, är hur vi ska nå ungdomarna och skapa intresse för att dom ska vilja bli medlemmar hos oss. Där spånade vi och diskuterade och kommer att fortsätta med det tills vi kommit fram till något mer konkret. Kanske du har någon bra ide?

En förfrågan att bedöma 26 bilder från Västerviks fotoklubb och rangordna dom och komma fram till dom 10 bästa, tog sin tid på kvällens möte och att sedan skriva kommentarer till några av bilderna. Då smakade det gott med fika, för då hade vi redan suttit i 1 1/2 timme och höstmörkret syntes utanför fönstret.

Planering för oktobermötet gjordes.

En av punkterna är ”verktygslådan”, på det här mötet. Tomas ska visa hur råformat fungerar och alla fördelar med det, vet att fler i klubben anser att det ger bättre bildkvalité. Det ska bli intressant tycker jag som i dagens läge ,gör min bilder i jpg av gammal vana.

 Kom ihåg att i oktober är det inlämning till hösttävlingen. Man kan lämna in tre bilder i varje klass. Det största formatet är 50×70.

Som vanligt är det även månads och kritikerbilder (Här pratade vi om att framöver att den som visar sin bild, kan berätta om bilden i 2-3 min som högst. Exempelvis om vilken bländare och slutartid som används. Om var bilden tagits och varför du tog den. Vilken bildredigering som används och vad du vill förmedla med bilden osv. Vad tror du om den iden?)

Vi kommer att få se bilder från Västervik på oktobermötet, sedan delas in i grupper och rösta gruppvis. Kan redan nu ana, vilka intressanta diskussioner det kommer att bli.

Höstens utflykt, blir den 29/9 till Smitingen, efter medlemmarnas önskemål att få fota på en ”ny” plats. Vi samlas där, kl. 14.00, ta med dej något eget att grilla, vi fixar elden.

Redan nu vill jag också berätta att den 21/10 blir det extra möte i programsalen  i Kulturmagasinet, med 3 olika reseskildringar från olika hörn av världen, med bildspel.  Christer kommer att berätta om sitt äventyr, då han var över till grannlandet på en Björnsafari i våras. Tony Rundström har varit på en mer långväga resa till Afrika i somras och visar bilder från den. Jag, Anette kompletterar det hela med att visa bilder från min Nepalresa, som jag gjorde hösten 2012. Varmt välkommen och ta gärna med dej en eller fler intresserade vänner, för det är öppet för alla.

Trumvirvel …….Klubben kommer även att få förmånen att ställa ut bilder under en vecka  på ungdomsfiket i Kulturmagasinet. Tidpunkten är just nu inte bestämd, men blir troligast i slutet av november eller i början av december. Efter diskussioner i styrelsen så bestämde vi att vinnarna i hösttävlingen ska få förmånen att ställa ut sina bilder där. Mer information kommer framöver.

Det här var ett axplock av allt som kom upp på mötet

Innan vi skildes åt efter ett roligt möte, så hade vi alla uppgifter som ska fixas inför nästa möte. Det händer något hela tiden, fast ibland lite i det tysta.

Vid pennan

Anette Lissen Sjödin

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *